Bu 3 kuruyemiş yumurta kadar tok tutuyor! Beslenme uzmanları tek tek açıkladı

Kuruyemişler yalnızca lezzetli atıştırmalıklar değil, aynı zamanda güçlü besin kaynaklarıdır. Ancak tok tutma özellikleri açısından bazıları öne çıkıyor.
Özellikle yer fıstığı, badem ve antep fıstığı, yüksek protein ve lif içerikleri sayesinde sindirimi yavaşlatarak uzun süreli tokluk hissi sağlar.
EatingWell dergisine göre, bu besinler aynı zamanda kan şekeri seviyesini dengede tutarak gün boyu enerjik kalmanıza yardımcı olur. Hatta bazı kuruyemişler, protein açısından bir yumurta kadar zengin (yumurtada ortalama 6 gram protein bulunur).
1. Yer Fıstığı
Protein: 1/4 su bardağında 7 gram
Lif: 2 gram
Raf ömrü uzun ve oldukça besleyici olan yer fıstığı özellikle pratik bir protein ve lif kaynağı olarak öne çıkıyor.
2. Badem
Lif: 23 adet bademde 3,5 gram
Kalp sağlığını destekleyen antioksidanlar ve yüksek lif oranıyla dikkat çeken badem, günlük lif ihtiyacının %10’undan fazlasını karşılayabiliyor.
3. Antep Fıstığı
Protein: 1/4 su bardağında 6 gram
Bağışıklık sistemini destekleyen B6 vitamini, potasyum ve manganez gibi birçok faydalı mineral içerir. Araştırmalar, düzenli antep fıstığı tüketiminin bağırsak sağlığını olumlu etkileyebileceğini gösteriyor.
Bu habere emoji ile tepki ver
Haber Kaynak : SOZCU.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”